Mijn laptop is gevallen, wat doet mijn inboedelverzekering nu?

Zit jij voor je werk veel achter de computer? Grote kans dat je sinds het uitbreken van de coronacrisis veel thuiswerkt. Weet jij bij wie je moet aankloppen als die laptop kapot valt of gestolen wordt? Is de laptop van je werkgever, dan is er geen probleem: hij (of zij natuurlijk) is verantwoordelijk. Anders wordt het als je met je eigen laptop bezig bent. Waarschijnlijk ga je ervan uit dat deze netjes gedekt wordt door je inboedelverzekering. En dat blijkt nu net niet zo eenvoudig te liggen.

Steeds vaker geen dekking val- en stootschade

Onafhankelijk onderzoeks- en benchmarkinstituut voor financiële dienstverleners MoneyView houdt de voorwaarden van onder andere inboedelverzekeringen goed in de gaten. Uit hun onderzoek blijkt dat steeds meer verzekeraars val- en stootschade aan telefoons en laptops uitsluiten. Wil je dit toch verzekerd hebben, dan moet je er een extra dekking voor afsluiten. Niet iets waar je dagelijks bij stilstaat, lijkt me. Maar wel belangrijk om te weten, zeker als je kinderen hebt.

Soms helemaal geen dekking mobiele elektronica

Sowieso moet je vaak al een uitgebreide allriskdekking hebben om in aanmerking te komen voor schadevergoeding als je laptop is gevallen, aldus MoneyView. Schade als gevolg van brand en diefstal van mobiele elektronica is vaak nog wel standaard meeverzekerd. Toch zijn er ook hier verzekeraars die dit niet meer meenemen. Het kan dus zeker geen kwaad om de voorwaarden van je verzekeringen eens na te kijken. Niet het leukste klusje, ik weet het. Maar wel belangrijk om te voorkomen dat je voor onaangename financiële verrassingen komt te staan.

Kijk, vergelijk en vind jouw inboedelverzekering!

Is je dekking niet naar tevredenheid, dan helpt MoneyView je een beetje met het zoeken naar een betere optie. Zij maken een productrating op basis van voorwaarden en op basis van prijs. De beste verzekeringen krijgen vijf sterren. Wil je de beste voorwaarden, kijk dan eens verder naar de verzekeraars die MoneyView in het zogenaamde ‘Special Item’ als beste heeft beoordeeld. Ze zeggen er echter niet bij of deze beste dekkingen wel schade aan mobiele elektronica vergoeden. Het blijft dus opletten!

Bron: Special Item 132 Juni 2021 van Money View