Over Financionary

Financiële zaken zijn voor veel mensen eerder een nachtmerrie dan een hobby. Het is saai, oninteressant en moeilijk. Tenminste, dat is wat veel mensen denken. De Financionary wil daar verandering in brengen. Wij denken dat financiën niet zo zeer een noodzakelijk kwaad zijn, maar dat goed zicht op je financiën de basis is voor een financieel onbezorgd leven.

Een eerste vereiste om goed inzicht te krijgen, is te begrijpen waar het over gaat. Banken en verzekeraars strooien graag met allerlei vaktermen. Voor jou lijkt dat misschien wel Latijn of Chinees. De Financionary heeft als missie jou te helpen deze termen te begrijpen. Financionary is een samentrekking van Financiën en Dictionary (woordenboek). Het is echter wel een uitgebreide versie van een woordenboek: elke term wordt uitgebreid uitgelegd en zo mogelijk van een voorbeeld voorzien.

De Financionary is opgezet door iemand met een financiële achtergrond. Twee opleidingen in exacte en financiële richtingen hebben haar ervan doordrongen dat financiële zaken lastig kunnen zijn. Maar ook heeft zij ervan geleerd dat het prima mogelijk is alles in begrijpelijke taal uit te leggen. Daarom combineert zij haar financiële kennis met haar schrijfhobby om zo te proberen zoveel mogelijk financiële begrippen helder te maken.