Allianz Global Assistance – verzekeringen voor onderweg

Allianz Global Assistance is zo’n organisatie waar je als reisliefhebber eigenlijk liever niet mee te maken krijgt. En juist daarom is het goed dat ze er zijn. Je kunt er terecht voor reisverzekeringen, pechhulp en fietsverzekeringen. Daarmee ben je verzekerd van hulp bij verschillende soorten pech onderweg als je op vakantie bent, als je met de auto onderweg bent en als je op de fiets op pad gaat. Allianz Global Assistance is onderdeel van Allianz Partners, wat weer onderdeel is van Allianz Group. Maar laat je vooral niet afleiden door organisatiestructuren, een onbezorgde reis is het belangrijkste!

Reisverzekeringen

Als je op vakantie gaat, of dat nu binnen Europa is of ver daar buiten, kun je eigenlijk niet zonder een reisverzekering. Maar wat heb je nu eigenlijk aan zo’n verzekering? Nou, stel je voor dat je bagage, waaronder je nieuwe fototoestel, gestolen wordt. Dan kunnen de kosten hoog oplopen. Of erger nog: je krijgt een ongeluk. Misschien raak je gewond waardoor je in het ziekenhuis opgenomen moet worden. Je Nederlandse zorgverzekering vergoedt niet altijd alle kosten die in het buitenland gemaakt worden. Daarvoor heb je een reisverzekering met dekking voor medische kosten nodig. En dan hebben we het nog niet eens over de rompslomp die allerlei pechgevallen met zich mee kunnen brengen, waarbij de reisverzekeraar je de helpende hand biedt.

Reisverzekeringen zijn er in allerlei soorten en maten. Zo is er de doorlopende reisverzekering, waarbij je het hele jaar door verzekerd bent. Overigens geldt er wel een maximale duur per reis, je kunt met deze verzekering dus niet onbeperkt lang op vakantie, maar wel heel vaak. Dan is er de kortlopende reisverzekering, die je afsluit voor de duur van je vakantie. Dat is voordelig als je niet vaak weg gaat. Ook de annuleringsverzekering kan nuttig zijn, zodat je je geld terugkrijgt als je onverhoopt door een onverwachte (en gedekte) gebeurtenis niet op vakantie kunt gaan.

Allianz Global Assistance is gespecialiseerd in dit type verzekeringen. Deze verzekeraar heeft dan ook een ruime keuze aan reisverzekeringen:

 • Doorlopende reisverzekering
 • Kortlopende reisverzekering
 • Kortlopende annuleringsverzekering
 • Globetrotter Reisverzekering, voor als je een lange reis wilt maken.
 • Eigen Risico Verzekering Autohuur, zodat je geen onverwachte kosten krijgt als je een auto huurt.
 • Ticket Annuleringsverzekering, voor als je een los ticket hebt geboekt.
 • Doorlopende Zakenreisverzekering, want ook een zakenreis is een reis!
 • Collectieve Zakenreisverzekering, voor als je meerdere werknemers op reis stuurt.
 • Au Pair Insurance, voor je au pair uit het buitenland.
 • Adventure & Survivalverzekering, voor als je bijvoorbeeld extreme outdoorsporten gaat doen. Voor wintersport heb je dit niet nodig, daarvoor is er een aparte dekking bij de gewone reisverzekering.
 • Groepsreisverzekering, voor, jawel, als je met een groep binnen Europa reist.
 • Schoolreisverzekering
 • Travel Risk Insurance, om je buitenlandse familie en vrienden te verzekeren als zij naar Nederland komen.
 • Incoming Student Insurance, voor internationale studenten die in Nederland gaan studeren.

Pechhulp

Als je onderweg bent met de auto, ben je ook op reis. En ook op die reis kunnen er dingen mis gaan. Zo kan je auto besluiten om er midden op de snelweg mee op te houden. Dan is het handig als je een beroep kunt doen op de pechhulp. Een pechhulpverzekering is dus eigenlijk een soort reisverzekering voor je auto. Soms krijg je gratis recht op pechhulp bij het onderhoud van je auto. Heb je dat niet, dan kun je het risico nemen dat je geen pech krijgt onderweg.

Vaak kun je ook een abonnement afsluiten op het moment dat je er voor het eerst gebruik van wilt maken. Dan betaal je wel meer. Maar je kunt ook gewoon zelf een abonnement afsluiten. De Wegenwacht is natuurlijk een van de bekendste pechhulpservices, maar er zijn er meer. Bij Allianz Global Assistance kun je ook een pechhulpverzekering afsluiten. Want pechhulp is eigenlijk gewoon een verzekering, maar dan wel een met betaling in natura.

Een paar kenmerken van de pechhulpservice van Allianz Global Assistance:

 • Kentekengebonden. Je auto wordt dus ook op weg geholpen als iemand anders erin rijdt.
 • Naar keuze alleen in Nederland of ook in Europa en naar keuze wel of niet in de eigen woonplaats.
 • Ook mogelijk voor de motor, waarbij als extra ook recht op een vervangende motor mogelijk is.
 • Pechhulp voor je aanhanger is ook mogelijk.

Fietsverzekering

Goed voor het milieu, je portemonnee en je gezondheid: af en toe de auto laten staan en de fiets pakken! Natuurlijk doe je er alles aan om je kostbare tweewieler zodanig te parkeren dat hij er nog staat als je weer op wilt stappen. Soms heb je echter pech en is hij verdwenen. Dan is een fietsverzekering geen overbodige luxe.

Vooral als je een nieuwe of dure fiets hebt, kan het interessant zijn er een verzekering voor af te sluiten. Daarbij hangt het ervan af welke vergoeding je krijgt als je fiets gestolen wordt. Soms krijg je de dagwaarde. Daarmee zou je een vergelijkbare fiets in een vergelijkbare toestand moeten kunnen kopen. Een tweedehands fiets dus. Soms echter krijg je ook de aankoopwaarde vergoed. Daarmee koop je dezelfde fiets terug die je al had, op een eventuele prijsstijging na. Heb je bijvoorbeeld tien jaar geleden voor 1.000 euro een mooie e-bike gekocht en hij wordt gestolen, dan krijg je 1.000 euro terug. Maar daar koop je nu diezelfde fiets natuurlijk niet meer voor.

Bij Allianz Global Assistance kun je een verzekering voor je fiets afsluiten. Daarbij heb je keuze uit verschillende opties. Zo kun je je fiets voor een vaste periode van drie jaar verzekeren. Of je verzekert hem voor onbepaalde tijd waarbij je de verzekering kunt opzeggen als je hem niet meer wilt. In beide gevallen verzeker je je voor diefstal en juridische hulp. Bij diefstal krijg je de aanschafprijs van je fiets terug. De juridische hulp kan handig zijn als iemand anders schade aan je fiets veroorzaakt.

Naast de basisdekking kun je ervoor kiezen ook schade aan je fiets mee te verzekeren. Wil je helemaal van alle gemakken voorzien zijn, dan verzeker je ook pechhulp mee. Heb je onderweg pech met je fiets, dan word je weer op weg geholpen.