Huisdierenverzekering

Verzeker je huisdieren

Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het verzekeren. Zo ook je huisdier. Wil je wel een hond of kat, maar ben je bang dat je eventuele hoge kosten voor de dierenarts niet kunt betalen? Dan neem je gewoon een huisdierenverzekering. Je wilt toch het beste voor je trouwe viervoeter als hij ziek wordt?

Voor welke dieren?

De meeste huisdierenverzekeringen verzekeren medische kosten voor de meest voorkomende huisdieren: je hond of kat. Een verzekering voor konijnen of papegaaien is echter ook mogelijk. Houd je andere dieren, zoals hamsters of slangen, dan zul je zelf de rekening van de dierenarts moeten betalen. Ook als je huisdier ouder is dan een jaar of zeven, moet je er rekening mee houden dat de verzekeraar je dier niet wil verzekeren.

Wat is gedekt?

Met een huisdierenverzekering ben je verzekerd voor ziektekosten van je huisdier. Wat precies gedekt is, kan verschillen per verzekeraar. Je moet dus altijd de polisvoorwaarden lezen voor je een huisdierenverzekering afsluit.

Naast de basisdekking voor medische kosten in Nederland kun je ook vaak aanvullende dekkingen afsluiten. Als je vaak op reis gaat met je huisdier, kun je bijvoorbeeld een speciale dekking voor in het buitenland afsluiten. Ook vaccinaties of crematie kun je apart meeverzekeren.

Als je meer wilt weten over de dekking van de verschillende verzekeringen voor je hond, kun je bijvoorbeeld kijken op deze website over de hondenverzekering.

Waar sluit je een huisdierenverzekering af?

Voor een huisdierenverzekering hoef je niet ver te zoeken. Je kunt hem bijvoorbeeld bij de Kruidvat of Hema afsluiten. Natuurlijk kun je ook gewoon naar een verzekeringsmaatschappij gaan. Petplan bijvoorbeeld, is een gespecialiseerde huisdierenverzekeraar. Dit bedrijf is onderdeel van Unigarant.

Heb je een huisdierenverzekering nodig?

De huisdierenverzekering is een relatief nieuw verschijnsel. Net zoals de medische zorg voor mensen steeds beter wordt, worden ook de huisdieren steeds beter verzorgd. Als een hond vroeger een ongeluk kreeg en zwaargewond was, kreeg hij een spuitje. Tegenwoordig wordt hij geopereerd en verzorgd tot hij beter is. Dat brengt kosten met zich mee en die kunnen hoog oplopen. Een huisdierenverzekering hoef je alleen af te sluiten als je je hond dezelfde medische zorg gunt als je menselijke familie. En als je die zorg niet zelf kunt betalen.